
Základ zdravého hamburgeru
Nejprve se podíváme na základ zdravých hamburgerů. Housku bude tvořit žitná houska nebo takzvaná kaiserka, tedy celozrnné pečivo. Ano, jedná se o sacharidy a o lepek, ale není v dietě překážkou, pokud s ním počítáte ve svém kalorickém příjmu.
Maso bude tvořit hovězí mleté maso, které vybereme libové s minimálním množstvím tuků (nejlepší variantou je umletí svého masa, kdy máte pod kontrolou složení a množství tuků). Hovězí maso doplníme o čerstvé bylinky, sůl, pepř a hořčici.
Nyní máme základ, housku i maso, přidáme už jen zeleninu – ledový salát, rajče a okurku a základní verzi zdravého hamburgeru známe.
A jak si svůj hamburger vylepšit?
Přidáním několika ingrediencí nejen vytvoříte více variant, ale také vylepšíte chuť. O jaké ingredience se jedná? Přidat můžete:
– slaninu
– sýr eidam, sýr cheddar, mozzarellu, parmazán
– nízkokalorické omáčky
A hamburger bez hranolek?
Zdravý hamburger lze podávat se zdravými hranolky, které upečete v troubě či horkovzdušné fritéze bez tuku, pouze na olivovém oleji.
0 komentáøù