1. Home
  2. /
  3. Novinky
  4. /
  5. Blog
  6. /
  7. Grilovaná kuřecí prsa s...

Grilovaná kuřecí prsa s citronovo bylinkovou příchutí

autor: | Říj 8, 2020 | Blog | 0 komentářů

Grilovaná kuřecí prsa s citronovo bylinkovou příchutí

Grilovací sezóna je tu, proto si ji plnými doušky užijte. Už jste někdy zkoušeli grilované kuřecí maso, které je v mžiku hotové? Pokud ne, vyzkoušejte grilovaná kuřecí prsa s citronem a bylinkami. Jedná se o harmonii chutí. S tímto receptem u rodiny, ale i přátel zabodujete.

Grilovaná prsa

Připravte si tyto ingredience

  • 500 g kuřecích prs
  • 2 ks citrony
  • 5 stroužků česneku
  • Bylinky – oregano, tymián, šalvěj
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř a klidně i chilli vločky

 

Čerstvá prsa

 

Jak postupovat při přípravě

  1. Nejdříve si nachystejte kuřecí prsa. Můžete použít i kuřecí stehna, ale doporučujeme zůstat u prsou. Nařežte je na stejně velké kusy. Měly by být přibližně jeden a půl centimetrů silné. Opláchněte je a osušte. Pokud vidíte, že nejsou prsa stejně silná, použijte paličku na maso a nerovnosti srovnejte.
  2. Nyní je čas na marinádu. Nastrouhejte kůru ze dvou citronů a stroužky česneku rozmačkejte. Vložte do misky a přidejte bylinky. Všechny suroviny zalijte olivovým olejem a přisypte i chilli vločky, pokud chcete mít výsledek mírně pikantní.
  3. Do připravené marinády vložte osolené a opepřené kuřecí kousky. Dávejte pozor, aby se marináda dostala na každý kousek připraveného masa. Nyní odložte na hodinu, nejlépe na noc do lednice.
  4. Nyní je čas vložit maso na gril. Rozpalte uhlíky, ale pozor! Nesmí hořet. Maso nechte mírně okapat a umístěte ho na gril, kousek dál od uhlíků, ne přímo nad ně. Grilujte každou stranu po dobu pěti minut. Jakmile se objeví zlaté pruhy, máte hotovo. Pokud ale máte plátky masa užší, stačí vám klidně i tři minuty z každé strany. Jakmile budete mít hotovo, doporučujeme vymačkat zbylé citrony a polít hotové kuře citronovou šťávou.
  5. Maso ozdobte například čerstvou bazalkou a podávejte s grilovanou či čerstvou zeleninou a opečenými bagetkami. Jedná se o rychlou, ale přímo vynikající grilovanou dobrotu. Přejeme dobrou chuť.

 

Comments

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related posts

Zdravé grilované hamburgery aneb jak na ně

Zdravé grilované hamburgery aneb jak na ně

Zdravé grilovaní, hamburgery a letní grilovačky obecně jsou oblíbenou víkendovou aktivitou nejen o prázdninách. Léto je však také spojené s dietami, jak z toho ven? Asi nechcete na večerním grilování plném různých pochoutek mít pouze suché kuřecí na přírodno a okurku,...

6 kroků, bez kterých se vaše ryba na grilu neobejde

6 kroků, bez kterých se vaše ryba na grilu neobejde

Grilování není jen letní aktivitou. Mnozí z nás čekají, až se slunce dostatečně vzdálí a přestane nás šlehat svými ostrými paprsky. Podzimní podvečery jsou rovněž skvělou příležitostí k přípravě grilu na kryté terase nebo v zimní zahradě.   Podívejme se pro...

X