Grilovaná kuřecí prsa s citronovo bylinkovou příchutí
Grilovací sezóna je tu, proto si ji plnými doušky užijte. Už jste někdy zkoušeli grilované kuřecí maso, které je v mžiku hotové? Pokud ne, vyzkoušejte grilovaná kuřecí prsa s citronem a bylinkami. Jedná se o harmonii chutí. S tímto receptem u rodiny, ale i přátel zabodujete.
Připravte si tyto ingredience
- 500 g kuřecích prs
- 2 ks citrony
- 5 stroužků česneku
- Bylinky – oregano, tymián, šalvěj
- Olivový olej
- Sůl, pepř a klidně i chilli vločky
Jak postupovat při přípravě
- Nejdříve si nachystejte kuřecí prsa. Můžete použít i kuřecí stehna, ale doporučujeme zůstat u prsou. Nařežte je na stejně velké kusy. Měly by být přibližně jeden a půl centimetrů silné. Opláchněte je a osušte. Pokud vidíte, že nejsou prsa stejně silná, použijte paličku na maso a nerovnosti srovnejte.
- Nyní je čas na marinádu. Nastrouhejte kůru ze dvou citronů a stroužky česneku rozmačkejte. Vložte do misky a přidejte bylinky. Všechny suroviny zalijte olivovým olejem a přisypte i chilli vločky, pokud chcete mít výsledek mírně pikantní.
- Do připravené marinády vložte osolené a opepřené kuřecí kousky. Dávejte pozor, aby se marináda dostala na každý kousek připraveného masa. Nyní odložte na hodinu, nejlépe na noc do lednice.
- Nyní je čas vložit maso na gril. Rozpalte uhlíky, ale pozor! Nesmí hořet. Maso nechte mírně okapat a umístěte ho na gril, kousek dál od uhlíků, ne přímo nad ně. Grilujte každou stranu po dobu pěti minut. Jakmile se objeví zlaté pruhy, máte hotovo. Pokud ale máte plátky masa užší, stačí vám klidně i tři minuty z každé strany. Jakmile budete mít hotovo, doporučujeme vymačkat zbylé citrony a polít hotové kuře citronovou šťávou.
- Maso ozdobte například čerstvou bazalkou a podávejte s grilovanou či čerstvou zeleninou a opečenými bagetkami. Jedná se o rychlou, ale přímo vynikající grilovanou dobrotu. Přejeme dobrou chuť.
0 komentáøù